Logo

VILKA MÖTER DU SOM NYS UNDER INSPARKEN?

Sektionerna

Studentkåren i Borås har tre underorgan som är kopplade till tre motsvarande akademier vid Högskolan i Borås. Under insparken kommer du möta sektionerna genom faddrarna som tillhör samma sektion som dig, samt under sektionernas egna aktiviteter som ‘Sektionsdagen’.

Är du osäker på vilken sektion du tillhör? Klicka dig in på DIN SEKTION, eller läs vidare nedan!

Representerar studenter vid akademin för textil, teknik och ekonomi. Du hittar dem i T402.

  @sibnovitas

   facebook.com/SIBNovitas

   novitas@studentkareniboras.se

Representerar studenter vid akademin för vård, arbetsliv och välfärd. Du hittar dem i E630.

  @sibhumanitas

   facebook.com/SIBHumanitas

   humanitas@studentkareniboras.se

Representerar studenter vid akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT. Du hittar dem i B429.

  @sibscientias

   facebook.com/SIBScientias

   scientias@studentkareniboras.se

HÖGSKOLAN I BORÅS

Under din första tid som student kommer du i kontakt med högskolan genom deras introduktion. Det arrangeras olika moment som du kan delta i där du kan lära dig mer om allt det innebär att studera vid högskolan.

Är du osäker på vad en tenta är? Hur hittar man egentligen kurslitteraturen man behöver? Och vad är skillnaden mellan ett seminarium och ett examinerande seminarium? Håll utkik på högskolans hemsida för att ha koll på alla introduktionens moment!

FADDRARNA

Under insparkarna i Borås finns det flera studenter som ställer upp som faddrar för att hjälpa till under aktiviteter samt för att välkomna alla nya studenter till Borås.

Det finns lite olika typer av faddrar men alla strävar efter att göra Nysarnas första tid vid högskolan så bra som möjligt!

För var inspark arbetar en projektgrupp med att planera en vecka för våren och två veckor för hösten fyllda av aktiviteter för att alla nya studenter. Insparkarna utformas av PrG så NYSarna (nya studenter) ska får en så bra start på högskolan som möjligt. Du når dem via mailen nedan eller leta upp någon med grön fadder-tröja!

Du når projektgruppen på introduktionen@studentkareniboras.se eller på Insparkens Instagram @insparkeniboras

En fadder är den första personen du möter vid Insparken på Högskolan i Borås. Faddrarna är andra studenter som har valt att hjälpa till att göra dina två första Insparkssveckor på högskolan så bra som möjligt. De finns här för att hjälpa till att svara på frågor och guida dig i de olika funderingar du kan tänkas ha som NYS.

Du känner igen de olika faddrarna på vilken färg de har på sin tröja, gula för Scientias, röda för Novitas och blåa för Humanitas. Men självklart så är alla faddrar där för att hjälpa dig oavsett vilken färg de har på tröjan.

Poänggeneralerna, även kända som PG, är gänget som syns med sina orangea tröjor (och deras maskot Brunte). De väljs ut inför höstinsparkarna för den årliga sektionstävlingen.

För den som vill ge sig på något av uppdragen från 100-listan, är det PG man ska visa upp det för. PG-gänget kommer sedan poängsätta och sammanställa uppdragen, tills det finns en segrande sektion i insparkens poängjakt!

Du når Poänggeneralerna på Insparkens Instagram @insparkeniboras

Vill du vara med under nästa Inspark? Håll utkick på våra sociala medier för att anmäla dig till projektgrupper, fadderskap eller andra engagemangsposter!

Klicka dig vidare på ENGAGERA DIG för mer information.

KÅRSTYRELSEN

Studentkårens styrelse springer ofta omkring under Insparken. Varför inte grabba tag i dem för att lära känna vilka som arbetar varje dag för dig som student? Eller bara för att ställa dina frågor?

Läs mer på VÅR ORGANISATION.