Logo

Välkommen till Insparken i Borås

DIN GUIDE SOM NY STUDENT

- Din guide som ny student

Denna sida samlar all information du som ny student kommer att behöva under det första veckorna. Här kommer du hitta schemat till det event som äger runt under insparken samt vilka vi som arrangerar den är!

Välkommen till Borås!

Insparken är till för att nya studenter ska få den bästa starten på Högskolan i Borås. Insparken arrangeras av Studentkåren i Borås på Uppdrag av Högskolan i Borås. 

Under Insparken kommer du få möjlighet att komma i kontakt med klasskompisar, Högskolan, studentkåren och dess sektioner.  Du kommer även få träffa på massa faddrar och olika föreningar. Läs mer längre ner på sidan vilka du träffar under insparken!

Vilka Träffar du under Insparken?

Under din inspark kommer du träffa flera olika personer och grupper. Nedanför kan du läsa mer specifikt om vilka du kommer träffa på.

 
STUDENTKÅREN I BORÅS

Lite slarvigt kan man säga att Studentkåren i Borås delvis fungerar som ett fackförbund för studenter vid Högskolan i Borås.  Vi bevakar och medverkar i utvecklingen av utbildningar samt förutsättningar för studier vid högskolan. Det är det uppdraget som gör oss till en studentkår!

Genom Studentkåren i Borås har du som student möjlighet att påverkar din utbildning och studiemiljö genom studentinflytande. Du kan t.ex. vara studentrepresentant och representera studenter vid din utbildning samt kring frågor som rör alla studenter vid högskolan. Se fliken “Lediga uppdrag” för att ta reda på vilka uppdrag som finns tillgängliga att söka. 

Att vara student handlar om mer än bara utbildning. Studietiden är även en möjlighet att träffa nya människor och engagera sig. För många är högskoletiden en väldigt speciell och rolig tid i ens liv då man får möjligheten att umgås med människor som delar ens intressen och att utvecklas på många olika plan. Tillsammans driver vi studentlokalen The Kårner där studenter kan mötas, umgås och förgylla sin studietid!

Man kan säga att när du väljer utbildning väljer du vad du ska bli, men genom att engagera dig väljer du vem du blir! 

Kanske är du intresserad av arbetsmiljöfrågor, brinner för miljöfrågor eller är en riktig festprisse? Hos Studentkåren i Borås finns något för alla!

 

KÅRSTYRELSEN

Studentkårens styrelse springer ofta omkring under Insparken. Varför inte grabba tag i dem för att lära känna vilka som arbetar varje dag för dig som student? Eller bara för att ställa dina frågor?

 

KANSLIET 

Kansliet består av anställda, kårstyrelsens ordförande och vice ordförande samt arvoderade studenter. Samtliga sköter den dagliga verksamheten vars uppgift är att stötta Studentkåren i Borås och upprätthålla avtalen gentemot Högskolan i Borås.

Faddrar

Under insparkarna i Borås finns det flera studenter som ställer upp som faddrar för att hjälpa till under aktiviteter samt för att välkomna alla nya studenter till Borås.

Det finns lite olika typer av faddrar men alla strävar efter att göra Nysarnas första tid vid högskolan så bra som möjligt!

The Kårner

Detta är Studentkåren I Borås eventlokal, där det under året sker event av Studentkåren samt olika föreningar

Lokalen har inte alkoholtillstånd. Det som gäller är eget medhavd dryck  

Projektgruppen

För var inspark arbetar en projektgrupp med att planera en vecka för våren och två veckor för hösten fyllda av aktiviteter för att alla nya studenter. Insparkarna utformas av projektgruppen så nya studenter ska får en så bra start på högskolan som möjligt. Du når dem via mailen nedan eller leta upp någon med grön fadder-tröja!

Du når projektgruppen på introduktionen@studentkareniboras.se 

Campusföreningar 

Under insparken hjälper ofta campus föreningar till, både som faddrar och genom att hålla i event, du känner igen dem på deras overaller. Varje föreningen har sen egna färg på ovven.

Högskolan I Borås

Under din första tid som student kommer du i kontakt med högskolan genom deras introduktion. Det arrangeras olika moment som du kan delta i där du kan lära dig mer om allt det innebär att studera vid högskolan.

Är du osäker på vad en tenta är? Hur hittar man egentligen kurslitteraturen man behöver? Och vad är skillnaden mellan ett seminarium och ett examinerande seminarium? Håll utkik på högskolans hemsida för att ha koll på alla introduktionens moment!

Vanliga frågor

Här kan du få svar på frågor som ofta kommer upp för dig som ny student.

Vad är The Kårner

The Kårner

Detta är Studentkåren I Borås eventlokal, där det under året sker event av Studentkåren samt olika föreningar

Lokalen har inte alkoholtillstånd. Det som gäller är egen medhavd dryck  

Vad är Orbi

Orbi

Genom Orbis appkan du som student hitta event, information och karriär-relaterat innehåll baserat på data du anger vid registrering eller väl inne i appen.

En student som skapar ett konto i Orbi följer automatiskt alla sektioner och utskott som är relevanta beroende på vad man studerar.

Efter registrering kan man lägga till egna intresseföreningar genom att utforska och vandra runt i appen för att skaffa sig det mest relevanta och intressanta innehållet i appen. 

Appen är kostnadsfri för alla studenter.

Ladda ner appen idag och samla ditt studentliv på en plats:

  • Studentkåren i Borås och alla studentföreningar på ett ställe
  • Kalender för alla campusevent
  • Alla dina relevanta events, kontakter och adresser
  • Hitta och lär känna din framtida arbetsgivare

Ladda ner:

Passertagg/lånekort

När du studerar på Högskolan i Borås behöver du en passertagg samt personlig PIN kod för att komma in i de flesta lokaler. Denna passertagg fungerar även som lånekort på biblioteket.

Läs mer på Högskolans hemsida HÄR

Color run

Första dagen

Första dagen

Första dagen

Color run

Häng på The Kårner