Humanitas

Humanitas är studentkårens blåa sektion. Här hittar du sjuksköterskor, administratörer och personalvetare du hittar sektionsstyrelsen i sektionsrummet på våning 6 i Balder. Hör av dig till Hedvig Kraft, ordförande för sektionen, om du vill veta mer.

Måndagskaffe

Varannan måndag öppnar Humanitas upp sitt kontor och bjuder på kaffe. Är du sugen på att veta mer om Humanitas och dricka kaffe är du välkommen till rum E636 klockan 12:00-13:00. Läs mer om vilka veckor de serverar kaffe på Humanitas facebook-sida. 

Medlemsmöte

Ännu ett år har gått och det är dags att för årets medlemsmöte samt val av styrelse och FUM-ledamöter inför kommande år!
Årets medlemsmöte kommer äga rum den i april och du som studerar vid Akademin för Vård, Arbetsliv och Välfärd är välkommen att delta. Är du medlem i Studentkåren i Borås har du även rösträtt.

Under mötet kommer vi i styrelsen bjuda på fika, diskutera kring hur sektionen ska arbeta nästa år och välja in vilka som ska sitta i styrelsen för Humanitas och även vilka som ska sitta som ledamöter i studentkårens fullmäktige. Det är huvudsakligen DU som medlem som har chansen att påverka hur och vad Humanitas arbetar med.

Sektionsvalet

För att mötet ska kunna välja en styrelse så behövs kandidater. Är du intresserad av utbildningsfrågor, studentliv eller branschträffar och näringsliv så borde du söka till styrelsen! Både ledamotsposter och ordförandeposten ska väljas. Vi söker också dig som vill sitta i fullmäktige för sektionens räkning och besluta kring studentkårens strategiska styrning, arbeta med budgetfrågor, studentkårens stadga, verksamhetsplaner med mera.

 Ordförande

Som ordförande är du ansvarig för sektionen, dess ekomoni och verksamhet. Du leder styrelsemöten och följer upp de beslut som tas. Du har även ett nära sammarbete med studentkårens ordförande och högskolan.

Ledamot

Som ledamot i styrelsen kan du arbetar du med frågor rörande utbildning, studentliv och arbetmarknad. Brinner du för utbildningkvalitet? Älskar du att arrangera evenemang och fester? Eller tycker du att samverkan med arbetsmarknad och branschträffar är en viktig fråga? Då är detta uppdraget för dig!

Fullmäktigeledamot

Fullmäktige är studentkårens högt beslutande organ och  beslutar om studentkårens strategiska styrning. Detta innefattar beslut kring stadgeförändringar, verksamhetsplaner, budgetar och beslut kring policys. Fullmäktige väljer även och val av studentrepresentanter och val av studentkårens presidium. Fullmäktige är också det organ som formerar och beslutar kring studentkårens åsikter, värdegrunder med mera

Nominera NU!

Nomineringsperioden är mellan den 1 och 14 april och du kan antingen kandidera själv eller nominera en person som du tycker är lämplig här!
Alla studenter har närvarorätt vid medlemsmötet men endast de studenter som är medlemmar i Studentkåren i Borås och tillhör Humanitas har rösträtt.

Välkomna!

Ordförande: Hedvig Kraft
Email: humanitas@studentkareniboras.se