Logo
Website graphic - bli medlem

INTROSCHEMA

Här hittar ni schemat för introduktionen HT22 med detaljerade beskrivningar, tider och platser. Aktiviteter kan komma att ändras eller ställas in beroende på väder och andra omständigheter, det är därför bra att dubbelkolla här och våra sociala medier för uppdateringar om introduktionen.

Alla aktiviteter finns även i Orbi appen, där kan du gå in och föranmäla dig samt boka platser för de event som har begränsat med platser.

Introduktionens Instagram @introduktioneniboras uppdateras dagligen med viktig information, påminelser och bilder, så in och följ oss där!

Måndag 29 Augusti 

Introduktion + repvandring  

08:00-16:00, utanför entrén till Textile Fashion Centre

 

Varmt välkommen till Högskolan i Borås!

Måndagen vecka ett på introduktionen är fullproppad med information. Vi inleder dagen med repvandringar, välkomnande i Kuben och klassrumspresentationer. Under repvandringen kommer det även hämtas ut passerkort (blipp), kom ihåg att skapa ett konto på Högskolan innan dess, vilket du gör här: Ny student – Högskolan i Borås

Beroende på vilken sektion du tillhör börjar dagen vid olika tider:

 

Scientias: 08:00 – ca 14:20

Humanitas & utbytesstudenter: 08:30 – ca 15:00

Novitas grupp 1 (textil & ekonomi): 09:00 – ca 15:30

Novitas grupp 2 (teknik, teknisktbasår & ingenjör): 09:30 – ca 16:00

Nedan ser du uppdelningen över vilka sektioner som innehar vilka program. Är du osäker kan du alltid fråga din fadder vilken sektion du tillhör.

 

Är du distansstudent? Kl. 10.00 håller vi ett zoomrum öppet för er! https://hb-se.zoom.us/my/sibintro

 

Humanitas: Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 

Novitas: Akademin för textil, teknik och ekonomi 

Scientias: Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT 

 

Användbara länkar: 

Exempel på stödfunktioner: https://www.youtube.com/watch?v=xI7vsmH5sMQ  

⦁ KronoX:  https://kronox.hb.se 

⦁ Canvas: https://hb.instructure.com  

⦁ Ladokportalen: https://www.hb.se/student/mina-studier/webb-och-mobiltjanster/ladok-for-studenter/  

⦁ Papercut: http://papercut.hb.se  

⦁ Studentmailen: mail.student.hb.se  

⦁ Högskolan i Borås: https://www.hb.se  

⦁ Kurs- och programtorget: http://www.hb.se/Student/Mina-studier/Kurs-och-programtorget/  

⦁ Studentstöd: http://hb.se/student/ny-student/valkommen-till-hogskolan-i-boras  

⦁ Selfservice portalen: https://selfservice.hb.se 

 

Foodtrucks 

12:00-13:00, Textil innergården 

Efter en hektisk förmiddag så börjar allt magen att kurra. Passa på att äta lunch ihop med din nya klass på Textil innergården. Här finns flera olika foodtrucks att köpa mat av. Hitta ett bra ställe att sitta på och njut utav gott sällskap och god mat. 

 

Grillhäng 

17:00-sent, Annelundsparken 

Avsluta den första termindagen tillsammans med din nya klass i Annelundsparken. Det kommer finnas möjlighet att köpa korv med bröd, men också tid att umgås umgås och leka lekar tillsammans. Kolla igenom 100-listan och samla in era första poäng till din sektion. Det finns inget dåligt väder utan bara dåliga kläder, så ta med en extra tröja om det blir kallt. Filtar att sitta på finns men har du en hemma liggandes skadar det inte att ta med den också! 

 

Tisdag 30 augusti 

Sektionsdag 

11:30-13:30, Late Studenten 

Humanitas, Novitas och Scientias. Funderar du över sektionerna och Studentkåren? Kom förbi och ta en kaffe, prata med styrelsen från din sektion, studentrepresentanter och Kårstyrelsen. Vi ser fram emot att få träffa dig och besvara alla dina frågor. 

 

Nedan ser du uppdelningen över vilka sektioner som innehar vilka program. Är du osäker kan du alltid fråga din fadder vilken sektion du tillhör.

 

Humanitas: Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 

Novitas: Akademin för textil, teknik och ekonomi 

Scientias: Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT 

 

Sektions pubrunda 

18:30-22:00, Late Studenten 

Passa på att även spendera kvällen med vännerna från din sektion. Vi guidar dig runt på en pubrunda där du kan se några av Borås olika pubar. Det är varmt välkommet om du också bara vill utforska Borås och hänga med och umgås. Säkra en plats i Orbi

 

Onsdag 31 augusti

Minimässa  

11:00-13:00, Vardagsrummet, utanför biblioteket  

Över lunchen har vi besök från några av introduktionens sponsorer. Kom förbi och säg hej, ta del av erbjudanden och lär dig mer om Borås näringsliv!

 

Sponsorer:

Erikshjälpen i Borås

Aventi

Borås Tidning

Drivhuset Borås

Fitness24Seven

 

Sektionsaktiviteter 

Studentkåren i Borås medlemmar kan delas upp i tre olika sektioner utifrån de akademier som finns på Högskolan I Borås. Ta möjligheten att träffa just de andra nysarna (nya studenterna) på din akademi, men även sektionsstyrelsen från din akademi. 

 

Novitas Afterparty till Enter

18:00-sent, Pumphuset / The Company 

Info kommer Ärade Novitas studenter!

Skolans stolthet är tillbaka! Det vankas fest, det är bara att haka!

Vi kan kalla den för ”afterparty till Enter” och vi välkomnar både nya och gamla studenter! I The Company’s lokal ”Pumphuset” vi kommer befinna oss, och när dansgolvet öppnar är det dags att släppa loss! Temat för festen är ”rolig hatt”, ja ni förstår ju att energin tillsammans kommer uppnå flera tusen watt. Billig dryck av flera slag är något vi kan lova, och den med snyggast hatt kommer erhålla en vacker gåva! För en bra grund i magen kommer till en början deras restaurang hållas öppen, när baren sedan öppnas blir vi vakna med tuppen. Ta med din kompis för det blir en oförglömlig kväll, kanske går det att utmana varandra på en karaoke- duell?? Entrén till kalaset är kostnadsfria. Mer information utlovas inom kort på vår media.

Blue Party med Humanitas 

17:00-sent, The Kårner, Yxhammarsgatan 9 

Vi bär blått på våra kläder, men inte I vårt sinne… Humanitas välkomnar er alla till “Blue Party” på The Kårner! Sätt på dig dina mest fantastiska blåa kläder och ett glatt humör, så ska vi ha en riktigt kul kväll ihop. Säkra en plats i Orbi

 

5-kamp med Scientias

17:00-sent, Textil innergården 

Hej alla nya studenter i Scientias. Vi ska ha en härlig dag tillsammans på Textil innergården där vi bl.a. ska ha 5-kamp och grilla korv och marshmallows. Det ska bli superkul! Mer info kommer längre fram på Instagram. Vi ser fram emot att träffa er och att ni ska få träffa varandra!

 

Torsdag 1 september

Föreningstorg 

17:00-20:00, Akademiplatsen

Under föreningstorget får du lära känna Högskolan i Borås olika studentföreningar. Prata med föreningarna och se om någon utav dem tilltalar dig extra mycket! Det olika föreningarna håller i aktiviteter där du enskilt eller i lag kan samla ihop poäng till din sektion. 

 

Är du intresserad av föreningarna? In och följ dem på Instagram och Facebook. Vi rekommenderar även att ni följer @studenphester på Instagram, där samlar föreningarna all information om kommande evenemang.

 

Lekhäng

20:00-sent, Stadsparken (är det dåligt väder ses vi på The Kårner) 

Efter föreningstorget drar vi vidare till Stadsparken. Passa på att käka lite mat tillsammans med andra studenter och faddrar. Lek lekar och njut av sällskapet. Oavsett vad du vill göra, ta med bekväma skor, glatt humör så blir kvällen perfekt! 

 

Fredag 2 september 

BÄRS Tivoli – INSTÄLLT

På grund av externa problem och efter många försök och samtal måste tyvärr BÄRS Tivoli ställas in. Ni möter BÄRS (+ en Bira) under föreningstorget!

Förhäng på textilinnergården

17:00-21:00, Textil innergården 

Vi ses på textilinnergården och umgås innan Past Five börjar spela på Pumphuset! På plats kommer det finnas kubb, lekar, gott sällskap och skön musik.

 

Past Five gig

21:30, Pumphuset

Vill du uppleva något unikt, något hembryggt boråsigt och ett gött röj? Past Five spelar på höstens första rock-/metalkväll på Pumphuset i Borås. Dörrarna öppnas 19.30 och bandet börjar spela 21:30. Biljetter köps via Swish med förköp eller i entré. Pris: 120 kr/styck. Mer info finns i Facebook eventet: Past Five Live @ Pumphuset, Borås

Friday Feeling på Åhaga

17:00, Lillåvägen 4, entré A

VSe mer information på Åhagas hemsida: Friday Feeling (ahaga.se)

 

Lördag 3 september 

Second hand runda 

09:30-12:00, Late Studenten 

Lär känna Borås olika second hand butiker tillsammans med andra nysar. Kanske letar du efter en lampa eller den perfekta kaffekoppen till din nya lägenhet. Eller ska ditt lag gemensamt hitta de sista pyntet till båtracet för att verkligen skina under tävlingen? Häng med och hitta just det du behöver. Föranmäl dig i Orbi

 

Sexmästeriets Båtrace 

12:00-18:00, Stadsparken 

Har du någonsin undrat hur det känns att flyta? Då är detta eventet för dig! Du kommer få chansen att bygga din dröm–flyt–mackapär (även kallad båt) och resa genom Borås svar på Nilen. I vanlig ordning är allt roligare när man tävlar, och ju snyggare båten är desto snabbare kommer båten gå (ryktet säger att blått och vitt är en fin kombo, tiss tiss).  

Visa att du är 2020-talets svar på Jack Sparrow – fram med kompassen, pirathatten och din bästa burk med jord. Och viktigast av allt: kom och vibea med 6-1 – det blir kul!

 

X&Y 

kl. 22:30-02:30, Kungsgatan 46

X&Y öppnar sina dörrar så passa på att dra ihop ett gäng för första utgången i Borås.

 

Söndag 4 september 

No Limits rundvandring

10:00-11:30, Late Studenten

Följ med på guidad tur av konstverken runt om i Borås Stad. Turerna hålls av Borås TME på engelska med start vid Late Studenten. Det finns två turer med begränsat antal platser som bokas i Orbi, så in och säkra din plats. Klara, färdiga, GÅ!

 

Matchprepp med Studentsport 

14:00-16:30, The Kårner

Elfsborg IF möter Malmö FF kl 17.30 på Borås Arena och självklart ska det förberedas till match! Studentsport håller The Kårner öppen och arrangerar en gemensam promenad till Elfsborgs nya förmatchslokal där det är laddat med mat, merch och trevligt häng. 

Är du inte medlem i Studentkåren än? Se till att finnas på plats för att kunna hämta ut en fribiljett till matchen på övervåningen i Studentkårens reception senast fredag 2/9. Begränsat antal biljetter så det är först till kvarn som gäller! 

 

West Coast Swing- Prova på

17:30-18:30, The Kårner 

Är inte fotboll din grej? Kom och prova West Coast Swing, en härlig partnerdans från USA, som kan dansas till nästan vilken musik som helst! 

Under denna nybörjar-workshop får du lära dig grunderna och fastnar du för dansen kommer det att finnas möjlighet till mer dans under våren. Dans är ett bra sätt att röra på sig och ha kul på samma gång, så kom och häng med oss! Du behöver inte ha dansat tidigare, vi börjar på grundnivå. Du behöver inte komma med en danspartner, det löser sig när vi är där! 

Du kan läsa mer om dansen här: https://www.westcoastnights.se/om-dansen

För att vi ska vara säkra på att alla får plats på dansgolvet vill vi att du anmäler dig till eventet i Orbi.

 

Missa inte de kommande West Coast Swing-träffarna 1 oktober & 12 november! 

 

Visning på Röda Kvarn

19:00, Västerbrogatan 13

Röda Kvarn visar Lämna inga spår som utspelar sig i Warsawa, 1993 och handlar om hur en oskyldig students mord skakar en hel nation.

 

Biljett: 80 kr/st

Länk: Borås Bio Röda Kvarn

 

Måndag 5 september 

Borås Djurpark

Idag till den 18 september har du 50% studentrabatt på Borås Djurpark! Köp dagsbiljett online och ange koden STUDENT för 50% rabatt: Borås Djurpark

Tävlingar med Friskis&Svettis

15:00-16:30, Textil innergården 

Kom och tävla med Friskis&Svettis! Visa vad du kan och vinn fina priser eller ett årskort, eller varför inte bara värma upp inför Amazing Race med Otyg?

 

Amazing race med Otyg

16:30-18:00, Textil innergården 

Otygs Amazing Race tävling! Kom och delta i en tävling som kommer ta er runt hela denna fantastiska stad. I lag kommer ni få göra uppgifter runt om i Borås och samla poäng! 

Start 16:30 på innergården vid Textile Fashion Center.  

Begränsat antal platser så in i Orbi för att säkra eran plats.

 

Ses där! Åååååå KNYPPLA!. 

 

Middagshäng på The Kårner 

18:00-21:00, The Kårner 

Ta med dig matlådan, salladen eller beställ en pizza och ät tillsammans på The Kårner. Slappna av efter Otygs Amazing Race och ladda upp inför karaoke! 

 

Karaoke 

20:00-sent, Brasseriet & Lion bar 

Värm upp stämbanden för ikväll blir det karaoke!!! Passa på att dra ihop ett gäng för en kväll fylld av sång. Barerna Brasseriet och Lion bar öppnar upp för alla studenter som vill leva ut drömmen att vara en superstjärna för en kväll. Har du ingen sångröst? Sjung ändå eller följ med för att få en kul kväll. Vi samlas vid The Kårner och delar upp oss i grupper innan vi tar oss bort till barerna. “För vi ska ooa hela natten, ooa hela daaaaan!!” 

 

OBS! Tänk på att barerna har max antal besökare och det är därmed begränsad mängd platser. 

 

Tisdag 6 september 

Brädspelspickning med Klemming och Brädspelsarmén 

16:00-19:00, Textil innergården

Picknick på textilhögskolans innergården med gratis gofika. Det blir mys, kortspel, maffia och quiz. Ta med en egen filt om du har till vårt alkoholfria event. Kom och ha en mysig kväll med Brädspelsarmén och Klubb Klemming. 

 

Borings Beer Pong turnering 

19:00-sent, The Kårner 

BOR.ING kommer anordna en turnering inom en av dess ädlaste sporter, Beer Pong! Hitta en partner, anmäl er och njut av en av de roligaste kvällarna under hela hösten! Detta evenemang är öppet för ALLA nya studenter, även åskådare! Anmälan sker i Orbi eller på plats på The Kårner.

 

Reglerna under Beer Pong är simpla! 

1. Armbågen får ej överskrida bordskanten 

2. Studsar bollen i bordet får man slå bort den 

3. Snurrar bollen i glaset får man blåsa bort den 

4. Domarens ord är lag! 

 

OBS! Medtag egen dricka för både Beer Pong och för eget intag. Riktlinje är två enheter per match. 

 

Onsdag 7 september 

Colorrun & såpaboll med 7k-skriven och Svina 

17:00-20:00, Kypegården 

Snart är det dags för colour run! 

Häng med på en färgsprakande och bubblande kväll. Evenemanget kommer att äga rum vid kypesjön där aktiviteter som såpafotbolls-turnering och ett spring-lopp med färgkastning av regnbågens alla färger. Fitness24seven anordnar uppvärmning och några tävlingar efter Colour run. Kypegårdens Café har även extra öppet så se till att gå dit och köp go fika! Självklart erbjuds även gott häng för att bara lära känna varandra och skaffa nya bekantskaper. 

 

Vill du springa i Colour Run? Se till att boka en gratis biljett i Orbi!

 

Nu kör vi! 

 

Parkhäng 

18:00-sent, Kypegården 

Efter en intensiv dag med Colour Run och Såpafotboll så spelar vi lite spel på kvällen, grillar, och njuter av Kypesjön. Kläder efter väder, det kan vara skönt att ha en extra tröja med sig ifall det blir lite kyligare under kvällen. Ta med filtar, dryck, fika och kom och lek några lekar med faddrarna! 

 

Torsdag 8 september 

Bollspel & utomhushäng 

15:00-19:00, Rydafältet 

Kom och spela fotboll med oss i Studentsport! Ställ upp med ett helt lag eller bli indelad på plats. Till turneringen finns det plats för max 8 lag så in och föranmäl er i Orbi!

Samtidigt finns det möjlighet att leka lekar, spela kubb eller bara hänga med faddrarna och lära sig om studentlivet i Borås. 

 

LFB Arcade 

18:00-sent, The Kårner 

Looking for Brew presenterar stolt en Konsol Buffé! 

Vi kommer sätta upp konsoler nya och gamla och tar med våra favorit party spel! 

Allt du behöver göra är att ta med dig din favorite brew(alkoholhaltig eller alkoholfritt) och häng med på en kväll med soff co-op kaos, roliga turneringar och blå dricka! 

 

X&Y 

kl. 22:30-02:00, Kungsgatan 46 

Danssugen? X&Y öppnar dörrarna 22:30 och erbjuder grym musik, bra dansgolv och underbar atmosfär. Åldersgräns 20+, 18-20 år kommer in vid uppvisande av Mecenatkort. 40 kr i inträde och 50% i baren fram till 24:00, vi ses där!

 

Fredag 9 september 

Förhäng på The Kårner

19:00-21:40, The Kårner

Projektgruppen håller The Kårner öppet för förhäng till avslutningsfesten! Kom förbi och umgås, umgås som faddrar och Nysar för sista gången och tagga till för en riktigt brakfest!

 

Avslutningsfest + tröjryckning 

22:00-02:00, X&Y

Vi avslutar introveckorna med ett pang på X&Y! Gratis inträde fram till 23:00, därefter 40 kr. Hela kvällen är det 25% i baren och åldersgräns är 18+. Faddrar och nysare nu shakar vi loss på dansgolvet och har det riktigt kul. När natten slår midnatt går traditionen i uppfyllelse och faddertröjorna rycks! Sjung om studentens lyckliga dar!

 

Lördag 10 september 

Borås Djurpark & Navet Science Center 

Borås Djurpark & Skaraborgsvägen 1A 

Återhämta er efter gårdagens fest med ett besök på Borås Djurpark eller Navet Science Center. Navet Science Center har under helgen 2 för 1 entébiljetter för alla nya studenter, så passa på att gå dit tillsammans! Länk till: Navet Science Center

Eller varför inte besöka Borås Djurpark? Mellan den 5 september – 18 september har du studentrabatt! Se nedan för mer info: Studentrabatt – 50% på dagsbiljetter med rabattkod STUDENT, gäller vid köp online på Borås Djurpark

Gör de sista valkompasserna och förbered er för att rösta med att kolla upp vallokaler i närheten!

 

Häng på The Kårner 

11:00-13:00, The Kårner 

Bakishäng, kompishäng eller spelhäng? Kom till The Kårner och umgås efter två händelserika veckor av intro.  

 

Söndag 11 september 

VALDAG

Gå och rösta i riksdagsvalet! Har en inte röstat kan det inte klaga!

Då var introduktionen slut för denna gången, eller?

 Såklart tar studentlivet inte slut här!

 

Den 23 september går Välkomstbanketten av stapeln Kongressen där nysar och faddrar kommer samman som studenter vid Högskolan i Borås.

 

Klart händer det mer grejer utöver det, ta bara en titt här ett smakprov av höstens redan planerade event: Vad händer efter intron?