Hur kan jag påverka?

Studentrepresentant

Som auktoriserad studentkår på Högskolan i Borås äger vi rätten att utse alla studentrepresentanter. I varje rådgivande och beslutande organ på högskolan ska det finnas minst en studentrepresentant som bevakar studenternas intresse. För att läsa mer om de råd och nämnder där vi finns representerade läs på högskolans hemsida.

Karriär i studentkåren

Att engagera sig i studentkåren är mycket meriterande på arbetsmarknaden och man får intyg på allt man gör. Förutom att kårengagemanget kan hjälpa dig i din karriär kan du även avancera inom studentkåren och kanske är det då du som blir vald till kårordförande om några år?

Varje år väljer studentkårens medlemmar ny kårstyrelse och man har där chansen att nominera sig själv eller en vän för att sedan deltaga i valprocessen. Som kandiderande till kårstyrelsen får man gå igenom ett antal intervjuer och även en hearing där man får svara på frågor från andra studenter, berätta om dina hjärtefrågor och varför just du ska bli vald till styrelsen.

Om ett engagemang inom studentkåren är meriterande så väger ett år i kårstyrelsen ännu tyngre i din blivande arbetsgivares ögon.