Schema

Introduktionen är en chans för dig att på bästa möjliga sätt lära känna dina klasskamrater, andra studenter, högskolan och dess campus, samt staden. Genom tävlingar, sittningar, lekar och fester kommer du få se allt som ett studentliv i Borås har att erbjuda och alla nya studenter är välkomna. För att delta på introduktionen så får du ett armband av Studentkåren, armbandet fungerar som biljett till introduktionen. På vissa aktiviteter är det även 18-års gräns, speciellt då vi besöker pubar och liknande i Borås. Så glöm inte ditt ID hemma!

Detta är ett preliminärt schema som kommer att uppdateras, så håll utkik i schemat efter eventuella förändringar och tillägg! Om du undrar något så hör av dig till dina faddrar.

Vecka 1


Måndag 2 september

Välkomnande på Textilhögskolans innergård och Första terminsdagen

09:00 – 17:00

Välkommen till Högskolan och din första dag i studentlivet i Borås. Samling kommer att ske på textilhögskolans innergård, om du är osäker på vart du ska kommer faddrar att stå utplacerade runt om campus och visa dig vägen! Under dagen kommer du att träffa dina faddrar, gå på presentationer, repvandring runt campus och få mycket matnyttig information inför dina studier. Om du har med dig matlåda visar dina faddrar dig var du kan värma och äta din mat. Eller om du vill äta ute, gör dina faddrar det med dig. Dina faddrar kommer att ta hand om dig hela dagen!

Grillning och förfest på innergården

17:00 – 20:00, Innergården Balder

Efter att ha spenderat dagen med mycket ny information och många nya intryck är det skönt att slappna av. Häng med på grillning på innergården och smyg igång festkvällen! Det är även här ni får era armband som ni behöver om ni vill vara med på aktiviteterna under resten av introduktionen.

Pub och musikquiz på The Kårner

20:00 – 02:00, The Kårner, Yxhammarsgatan 9, 503 31 Borås

Efter en lång första dag avslutar vi kvällen på The Kårner som är Studentkåren i Borås egen pub! Släpp loss tillsammans med andra nya studenter under en fantastisk kväll med ett spännande musikquiz! Ditt introduktionsarmband gäller som entrébiljett tillsammans med ditt ID, då det är 18-årsgräns.

Tisdag 3 september

Försäljning av sittningsbiljetter

12:00-13:00, Vardagsrummet

Försäljning av sittningsbiljetter till de tre olika intro-sittningarna startar. Kom och köp din biljett och upplev en riktig studenttradition!

Lekdag med Sexmästeriet i Borås (6-1)
16:30-20:00

Lekar på innergården på Balder med Sexet i Borås (6-1). Ta på oömma kläder och ditt bästa humör!

Pub med spelkväll och pyssel

18:00-22:00 The Kårner

Spelföreningen, Looking for Brew och Klubb Klemming anordnar en spelkväll och nördkväll på The Kårner. Spelföreningen gör det de gör bäst och plockar fram sitt stora utbud brädspel för dig att prova på så väl som en workshop där du får plocka fram din inre pysslare och skapa användbar rekvisita till kommande fester! Looking for Brew ordnar turneringar i Supersmash Bros och i Worms, och även en del frispel i andra digitala spel, bland annat guitar hero. Klubb Klemming bjuder på fika för att göra kvällen ännu bättre! Baren kommer vara öppen under hela kvällen, så ta med ditt ID! En perfekt kväll att umgås med nya vänner.

Onsdag 4 september

Så funkar det: Tentamen

12:10-12:50, M204

Är du osäker på hur en tentamen går till? Vad är det för förberedelser som ska göras, hur går det till på plats och vad händer efteråt? Alla dessa frågor och en hel del till kommer du att få svar på! Studentkåren erbjuder alla nya studenter att komma och lyssna på när vi förklarar hur det går till före, under och efter en tenta. Det går utmärkt att äta under föreläsningen. Tiderna är även anpassade för att du som student ska hinna ordna din mat innan föreläsningen och sen hinna vidare till eftermiddagens föreläsningar. Det kommer erbjudas matigare fika och kaffe på plats!

Träffa Studentcentrum

11:30-13:00 Entré Balder

Är du ny på högskolan och undrar hur allting fungerar? Studentcentrum ger stöd, vägledning, handledning och service till alla studenter.

Kom förbi och fråga oss om hälsa, karriär, tentor, funktionsvariation och vidare studier.

Sektionsdag

16:30-20:00, Sektionsaktiviteter

Det har blivit dags att träffa din sektion! Under eftermiddagen anordnar studentkårens tre olika sektioner Novitas, Humanitas och Scientias aktiviteter för sina sektionsmedlemmar. Så häng med din sektion ut på äventyr! Ha på dig oömma kläder då rörelse kommer ske. Om du är osäker på vilken sektion ditt program tillhör är det bara att fråga dina faddrar! Du kan läsa mer om varje sektion på vår sektionssida

Novitas kommer att hålla till på puben Cheers där det bjuds in till Musikquiz, Shuffleboard, Biljard, Pilkastning och skönt mingel.

Scientias träffar du vid den Late studenten kl. 16:30, härifrån får du lära känna staden bättre genom att gå en tipspromenad med gemensam avslutning på puben Wisers.

Humanitas håller i aktiviteter i vårdcafét i balderbygnaden med gemensam utgång från Late studenten kl. 16:30-16:40

Grillning och häng i Annelundsparken

20:00 – sent, Annelundsparken

Om vädret tillåter på kvällen så blir det grillning i annelundsparken (beroende på rådande eldningsförbud eller ej).

Torsdag 5 september

Så funkar det: Tentamen

12:10-12:50, M204

Är du osäker på hur en tentamen går till? Vad är det för förberedelser som ska göras, hur går det till på plats och vad händer efteråt? Alla dessa frågor och en hel del till kommer du att få svar på! Studentkåren erbjuder alla nya studenter att komma och lyssna på när vi förklarar hur det går till före, under och efter en tenta. Det går utmärkt att äta under föreläsningen. Tiderna är även anpassade för att du som student ska hinna ordna din mat innan föreläsningen och sen hinna vidare till eftermiddagens föreläsningar. Det kommer erbjudas matigare fika och kaffe på plats!

Träffa Studentcentrum

11:30-13:00 Vardagsrummet

Är du ny på högskolan och undrar hur allting fungerar? Studentcentrum ger stöd, vägledning, handledning och service till alla studenter.

Kom förbi och fråga oss om hälsa, karriär, tentor, funktionsvariation och vidare studier.

Pub-crawl

17:30 – 22:00, Samling vid den late studenten

Denna eftermiddag drar vi ihop till vår efterlängtade barrunda! Är du kanske ny i stan, och vill hitta favoritbaren för framtida after schools? Eller är du inbiten Boråsare, som vill testa de där barerna du liksom aldrig varit på? Varje stopp kommer att vara i ungefär 60 minuter. Självklart finns det alkoholfria alternativ under hela kvällen! Glöm inte att ta med din legitimation då det är 18års gräns och introduktionsarmband!

Grupp 1 – Teknik & Textil

Grupp 2 – Internationella & Ekonomi

Grupp 3 – Scientias

Grupp 4 – Humanitas

Klubb på X&Y

22:00 – 02:00, X&Y

Kvällen avslutas på X&Ys självklara torsdagskoncept, Klubb Pank! Klubb Pank innebär gratis inträde och halva priset i baren för studenter fram tills 00:00. Introduktionsarmband och faddertröjor fungerar som student-ID under introduktionen, men glöm inte din vanliga legitimation! Ett givet torsdagsavslut för Borås studentliv och som avslutning på barrundan!

Fredag 6 september

Försäljning av sittningsbiljetter

12:00-13:00, Vardagsrummet

Försäljning av sittningsbiljetter till de tre olika intro-sittningarna. Kom och köp din biljett och upplev en riktig studenttradition!

Color run

På grund av det dåliga vädret imorgon så ställer vi in color run men kommer förhoppningsvis kunna arrangera det efter introduktionen! 

Passa på att göra uppdrag eller häng med era faddrar så tar vi nytt tag på lördag!

16:30-19:00, Kypesjön

Vill du vara med på en aktivitet som innebär både träning och en anledning till ett dopp i Kypesjön efteråt? 7k-skriven anordnar årets mest färgglada lopp, Color Run! Där kommer de se till att du garanterat blir ordentligt färgglad medan du tar dig runt banan. Loppet är 1,2 km alternativt 2,4 km och kommer hållas på Kypegården, som är ett av Borås friluftsområden.

Grillning och häng

19:00 – 22:00, Kypesjön

Grillning (beroende på rådande eldningsförbud eller ej).

Lördag 7 september

Second hand-tour

10:00-14:00 Samling vid Late Studenten

Vi startar med gemensam utvandring från Late studenten och startar med Emmaus och därefter Myrorna och avslutar med Erikshjälpen. Är du ute efter lite mer unik inredning, eller bara en med hållbar inredning? Föreningen Hållbar student anordnar en Second hand tour för alla shoppingsugna nya studenter!

Båtbygge

15:00-18:00, samling vid den late studenten

Det årliga båtracet är ofta en av introduktionens höjdpunkter! Tillsammans med andra nya studenter från din sektion bygger ni en båt som ska vara snabbast i vattnen och först över mållinjen för att vinna. För de som pimpat sin båt bäst finns även ett pris. Vid ankomst till Sandwalls plats kommer dina faddrar att informera om hur bygget och racet kommer att gå till. Därefter drar bygget igång 16.00 i Stadsparken och ni har två timmar på er att bygga er båt.

Sektionen ska ta med eget material för att bygga båten, så börja spara saker och leta efter bra material tidigt! Även ett tips att ta med sig riktiga verktyg, det kommer finnas lite enkla saker att låna.

Båtrace

18:00-19:00, Viskan

Två modiga studenter kommer representera sin sektion och “segla” sin båt över mållinjen i Viskan. Vilka dessa ska vara bestämmer ni i sektionen själva. För de som känner sig manade att vara kapten över sektionens båt bör ta med oömma kläder och skor som du kan bada i. Flytvästar står studentkåren för. Se till att vara på plats och stötta din sektion med kreativa hejaramsor!

Klubb Kårner

20:00-sent

Vi avslutar kvällen på The Kårner som är Studentkåren i Borås egen pub till för er studenter.

Söndag 8 september

Hela dagen

Vila upp er inför ännu en introduktionsvecka med kul aktiviteter!

Vecka 2


Måndag 9 september

How it works: Examination

12:10 – 12:50, M204

Are you not sure how the examination works? Which preparations that needs to be done, how it works when you are there, and what happens afterwards? You will get the answer to all of these questions, and more. The student union invites all of the new international students to listen when we explain how it works before, during and after an examination. You can bring your own lunch! There will be some fika, sandwiches and coffee during this event.

Träffa Studentcentrum

11:30-13:00 Textilhögskolan, våning 4

Är du ny på högskolan och undrar hur allting fungerar? Studentcentrum ger stöd, vägledning, handledning och service till alla studenter.

Kom förbi och fråga oss om hälsa, karriär, tentor, funktionsvariation och vidare studier.

Föreningsdag på campus

16:30 – 18:30, Vardagsrummet

Har du inte hunnit träffa alla föreningar än? I så fall är detta din chans! På föreningsmässan kan du träffa alla våra föreningar och se vad studentlivet i Borås har att erbjuda efter introduktionen och vilken som passar dig bäst. Mingla lite, lek lekar och ha en chans att vinna pris!

Äventyrslekar

18:30-21:30, Textilhögskolans innergård

Är du redo för en utmaning? Föreningen Otyg annordnar en rafflande eftermiddag med flera fantastiska aktiviteter inklusive en uppblåsbar hinderbana, elektronisk tjur och en 2m hög darttavla. Ta med alla dina nya klasskompisar och utmana dem i den tuffaste tävlingen hittills!

Dokumentärvisning

18:30-20:30, The Kårner

Tycker du om dokumentärfilmer? Fantastiskt! Hållbara student står för fika och popcorn och en spännande 1,5 timmar med ‘Before the Flood’ by Leonardo DiCaprio. Ta med dina vänner och kom och häng, du kommer inte vilja missa detta.

Det är okej att ta med egen mat men ingen alkohol.

Tisdag 10 september

Försäljning av sittningsbiljetter

12:00-13:00, Vardagsrummet

SLUTSÅLT!!

Fotbollsturnering

16:30-20:00, samling vid den late studenten, Sjöbovallen

Dags för en klassiker, fotbollsturnering! Fotbollsturnering i samarbete med Studentsport och IF Elfsborg.

Klubb Kårner med magiskt tema

20:00-02:00, The Kårner

Kom till studentpuben The kårner och förlora dig i en temakväll. Mer info kommer senare! Du kommer att förflyttas till Hogwarts för kvällen så släng på en mantel, ta med din trollstav och beställ en drink i ditt hus färg!

Onsdag 11 september

Beerpong-turnering

16:30-sent, The Kårner

Borås Ingenjörers Studentförening samlar studentlivet kring sig för en av dess ädlaste sporter, Beerpong! Hitta en partner, anmäl er, och visa att ni allt är de bästa på att kasta bollar i glas. Det finns ett begränsat antal platser till turneringen så se till att vara där i tid så du får en plats!

Anmälan startar kl 16:30 på The Kårner och baren öppnar kl 17:00!

Torsdag 12 september

Sittningar

19:00 – 21:30

En sittning är en middag med sång, uppträdanden och allmänna festligheter i stor studentanda. Eventföreningarna vid campus arrangerar dessa under kvällen. Du hittar information om sittningarna runt om på campus på affischer, eller i sittningens FB-event. Fråga dina faddrar om du undrar något, eller fråga föreningen som arrangerar sittningen direkt!

Black & White: Röda matsalen. Den här sittningen annordnas av Sexet i Borås and Klubb Klemming.

Klicka här för att komma till evenemanget.

Peace and Love: Gröna matsalen. Den här sittningen annordnas av 7k-skriven och Otyg.

Klicka här för att komma till evenemanget.

Pyjama Party: The Kårner. Den här sittningen annordnas av ESN and SVINA.

Klicka här för att komma till evenemanget.

Klubb Pank på X&Y

22:00 – 02:00, X&Y

Efter en fantastisk sittning med god mat och härliga uppträdanden, öppnar X&Y upp för alla nya studenter och faddrar med sitt klassiska koncept, klubb pank! Det är fritt inträde med ditt introduktionsarmband eller annat student-leg och 50 % i baren fram tills 00:00! Kom ihåg att ta med din legitimation, då det är 18-årsgräns.

Fredag 13 september

Förfest

20:00-21:45, The Kårner

Kom och kicka av sista kvällen på intron tillsammans med oss!

Avslutningsfest X&Y

22:00 – 23:30, X&Y

Introduktionen lider mot sitt slut och det firar vi med avslutningsfest på X&Y där vi har fått fina specialerbjudanden i baren! Med ditt introduktionsarmband kommer du in gratis fram till kl 23:30. Kom i mycket god tid så du inte missar största kvällen på Introduktionen! Efter 23:30 kommer ni att få riva era faddrars tröjor (om det är okej för dem).

Vinnarna av sektionstävlingen tillkännages kl 23:30!

Lördag 14 september

Medlemsexklusivt pizzahäng med Studentkåren i Borås

12:00-18:00, The Kårner

Kom och häng med dina nya vänner, Studentkåren bjuder alla nya medlemmar på pizza och avslappnat dagen-efter-häng!