Poängjakten

Poängjakten: Höstintroduktionen 2018

Under varje höstintroduktion så arrangeras det en poängjakt där alla studenter är uppdelade i tre lag, ett lag för varje sektion som Studentkåren i Borås har. Om du tillhör Novitas, Humanitas eller Scientias beror på vilken utbildning du ska läsa, är du osäker kan du alltid fråga dina faddrar.
Poäng ges för genomförda uppdrag som har blivit bedömd av en poänggeneral (PG). PG:s känns enklast igen genom att de springer omkring med orangea t-shirts under hela introduktionen, deras kontaktuppgifter finns på studentkårens hemsida.

Ett uppdrag kan i princip vara vad som helst. Du och dina nya vänner är de som ska genomföra uppdraget och därför är det också ni som sätter gränserna. Skulle en PG däremot anse att uppdraget är för farligt eller att det förefaller stor risk för åverkan på annans egendom har de rätten att neka er till att genomföra uppdraget.
För att du och ni som grupp ska hjälpas lite i början så skapar PG:s varje år en lista med 100 exempel på uppdrag som går att genomföra. Poängräkningen är hemlig sedan några år tillbaka, generellt kan dock sägas att planerade uppdrag oftast genererar fler poäng än spontana. Uppdragen kan upprepas flera gånger men det är bara det tillfället som gav flest poäng som kommer att räknas. När du och dina kursare är lite mer varma i kläderna så kommer med största sannolikhet ett uppdrag som du eller ni själva har kommit på att ge er fler poäng än de som finns på 100 listan.

100-listan

100-listan publiceras i samband med att poängjakten startar den 4e september

Kontaktinformation till PG

kontaktinfo till PG publiceras i samband med att poängjakten startar den 4e september