För Faddrar

Introduktionen närmar sig och som varje år söker vi Faddrar för att axla ansvaret att ge våra nya studenter en så bra start på sitt studentliv som möjligt. Fadderskapet innebär att du är med och formger en students första tid på högskolan. Du kommer alltid vara en stor del av students studietid och du kommer garanterat bli ihågkommen som ”min fadder” även efter Introduktionens slut. Du kommer också lära känna andra faddrar från andra klasser, program och sektioner. Introduktionen är tre veckor som präglas av möten, vänskap och roligheter, ta chansen och var fadder!

Introduktionen HT18

Introduktionsprojektet drivs av en projektgrupp(PrG). PrG består av projektledaren Joakim Byvik, Aktivitetssamordnaren Olivia Friberg och Resursansvarige Linnéa Liljegren. Vi kommer att ha 12 faddergrupper med en fadderchef i varje grupp. Vi kommer att ha 10 poänggeneraler(PG) och en PGChef(PGC). Datum för höstens introduktion är:

  • Preppveckan: 27 – 31 augusti.
  • Introduktionen: 3 – 14 september.

Fadderansvaret

Att vara fadder innebär att du tillsammans med andra faddrar inom ditt ämnesområde välkomnar och introducerar dina nya studenter. I grunden innebär det att du ska skapa en trygg tillvaro för NYSen där NYSen kan få stöd av dig och dina med faddrar i frågor rörande sin utbildning, studentlivet vi har på campus och annat som NYSen undrar. Det innebär också att du skapar en inbjudande miljö innan under och efter introduktionens aktiviteter så att NYSen alltid känner att den har en plats i vårt studentliv, och att den platsen är vid dig. Den tredje delen i ditt fadderskap är att skapa en miljö där de nya studenterna kan umgås och lära känna varandra, både sitt program men också inom sektionen och andra program.

Utbildning

Fadderutbildningen syftar till att förbereda dig inför ditt uppdrag och ge dig de verktyg och den informationen du behöver för att vara den bästa faddern. Du kommer få insikt i introduktionen som projekt, sektionstävlingen och fadderrollen. Du behöver genomgå hela utbildningen för att bli fadder.

Uppsamlingstillfället för fadderutbildningen kommer att vara den 23 augusti mellan 15:30 och 19:30. För mer information se Fadderutbildning schema. Har du inte genomgått din fadderutbildning så behöver du anmäla dig. Detta gör du genom följande via forumläret nedan.

Anmälan Fadderutbildning

Anmälan

Anmälan till fadderskapet sker via ett formulär. Anmälan kommer vara öppen från och med 7e mars till och med 28e mars. Efter anmälan stänger så kommer ett mail skickas ut med information och anmälan till fadderutbildningen. Har du några frågor så tveka inte att höra av dig till projektledaren via joakim.byvik@sib.hb.se.

Sök till fadder