Vårintroduktionen

Introduktionen är en chans för dig att på bästa möjliga sätt lära känna dina klasskamrater, andra studenter, högskolan, dess campus samt staden. Genom tävlingar, sittningar, lekar och fester kommer du få se allt som ett studentliv i Borås har att erbjuda och alla nya studenter är välkomna! För att delta på introduktionen får du ett armband av dina faddrar din första dag, armbandet fungerar som biljett till introduktionen. På vissa aktiviteter är det även 18-årsgräns, speciellt då vi besöker pubar och liknande i Borås. Så glöm inte ditt ID!

Missa inte att följa @studentkareniboras på Instagram och gilla Studentkåren i Borås på Facebook för vidare uppdateringar och information.

Måndag 21 januari

Välkommen till Högskolan och din första dag på studentlivet

10:00-16:00, Sandgärdet – Sparbankssalen (M2)

Under dagen kommer du träffa dina faddrar, gå på presentationer, guidad tour runt campus och få mycket matnyttig information inför dina studier. Se ditt programs schema i KronoX för vart du ska vara och när. Var Sparbankssalen ligger kan du se här. Under dagen delas även band för intron ut vilket du behöver för att vara med på veckans roliga aktiviteter!

 

Musikquiz

16.15-18.30, The Kårner

Vi samlas 16:15 vid ”Den late studenten” (Utanför Sandgärdet-byggnaden). Vi kickar igång introduktionen och din första tid i Borås med ett musikquiz på studenternas egna pub, The Kårner. Plocka fram din inre sångfågel så ses vi där! Kom ihåg att ta med din legitimation då det är 18-årsgräns. I baren erbjuds ett blandat sortiment av både alkoholhaltiga och alkoholfria drycker!

 

Beerpong-turnering

18.30-sent, The Kårner

Kvällen fortsätter på The Kårner med en klassisk beerpong-turnering. Välj en partner, utmana de andra studenterna med att kasta boll i glas. Se till att vara i tid så ni får en plats. Kom ihåg att ta med din legitimation då det är 18-årsgräns.

Tisdag 22 januari

Biljettförsäljning till introduktionssittningen

11:00-13:00, Vardagsrummet (Utanför biblioteket)

Studentföreningarna ESN Borås och SVINA befinner sig i Vardagsrummet för att sälja biljetter till torsdagens introduktionssittning! Mer information om sittningen finner du under torsdagens schema eller i Facebook-evenemanget.

Så funkar det: Tentamen (Hålls på svenska)

12:15-12:50, Sparbankssalen (M2)

Är du osäker på hur en tentamen går till? Vad är det för förberedelser som ska göras, hur går det till på plats och vad händer efteråt? Alla dessa frågor och en hel del till kommer du att få svar på! Studentkåren erbjuder alla nya studenter att komma och lyssna på när vi förklarar hur det går till före, under och efter en tenta. Det går utmärkt att äta under föreläsningen. Tiderna är även anpassade för att du som student ska hinna ordna din mat innan föreläsningen och sen hinna vidare till eftermiddagens föreläsningar. Det kommer erbjudas matigare fika och kaffe på plats!

Sektionsdag

16:15-18.30, Den late studenten

Vi samlas 16:15 vid ”Den late studenten”. Det är dags för dig att träffa din sektion! Våra tre sektioner Novitas, Scientias och Humanitas ordnar aktiviteter för alla NYSar. Låt bäste sektion vinna! Tveka inte på att fråga någon av dina faddrar om du är osäker på vilken sektion du tillhör.

 

Bowling på Katrinedals Bowlinghall

19.00-21.00, Den late studenten

Efter en eftermiddag full av aktiviteter avslutas introduktionens andra dag på Katrinedals Bowlinghall. Snöra skorna och stretcha fingrarna, nu blir det bowling! Vi möts vid ”Den late studenten” efter sektionsaktiviteterna för att gemensamt ta oss till bowlinghallen.

 

Onsdag 23 januari

How it works: Examination (Held in english)

12:1512:50, Sparbankssalen (M2)

Are you not sure how a written exam is done at the University of Borås? Which preparations that need to be done, how it works when you arrive to the exam, and what happens afterwards? You will get the answer to all of these questions, and more. The Student Union invites all of the new international students to listen to us explaining how it works before, during and after a written exam. You can bring your own lunch! There will be some fika, sandwiches and coffee during the event.

 

11:30-13:30, Vardagsrummet (utanför biblioteket)

Ta chansen och mellanlanda med ett härligt umgänge innan introduktionen ökar farten igen! Studenthälsan är på plats i vardagsrummet (utanför biblioteket) och förklarar vad de gör och Klubb Klemming bjuder på kladdkaka!

 

After School 

16:00-19:00, The Kårner.

Ett perfekt tillfälle för dig att lära känna nya vänner, det kommer bjudas på ett gäng roliga framträdanden, mingel och pingis. Vi ses där! Kom ihåg att ta med din legitimation då det är 18-årsgräns.

Pubhäng

19:00-sent, Cheers

Efter några timmar på The Kårner traskar vi vidare till puben Cheers. Under kvällen har NYSar och faddrar fri tillgång till biljard, dart och shuffleboard. Ta tillfället i akt att utmana några av dina nyfunna vänner i någon av aktiviteterna! Kom ihåg att ta med din legitimation då det är 18-årsgräns.

 

Torsdag 24 januari

Food Rescue-fika

12:00-13:00, Vardagsrummet (utanför biblioteket)

Studentkårens utskott Hållbar Student bjuder på ”hållbarhets-fika”. Ni är välkomna att snacka hållbarhet och fika tillsammans utanför biblioteksentrén!

 

Sittning

18:30-22:00, The Kårner

Det är dags för er första sittning medmiddag, sång, uppträdanden och festligheter i studentanda. Detta vill ni INTE missa! Den hålls på The Kårner av studentföreningarna ESN Borås och SVINA. Mer information om sittningen finner du i Facebook-evenemanget. Glöm inte din legitimation då det är ditt bevis på att du har köpt biljett!

 

Klubb Pank

22:00-02:00, XoY

Efter en fantastisk sittning med god mat och härliga uppträdanden, öppnar XoY upp för alla nya studenter och faddrar med sitt klassiska koncept, Klubb Pank! Det är fritt inträde med ditt introduktionsarmband och 50% i baren fram tills 00:00! Kom ihåg att ta med din legitimation då det är 18-årsgräns.

Fredag 25 januari

Temafest

20:00-02.00, The Kårner

The Kårner bjuder in till temafest då introduktionsveckan börjar lida mot sitt slut. En fantastiskt kväll med härlig stämning utlovas. Under kvällen kommer vi att utse årets fadder och avsluta introduktionen på ett sedvanligt spektakulärt sätt! Denna kvällen är öppen för både studenter och allmänheten så kom i god tid! Mer information kring denna festen finner du i Facebook-evenemanget!

 

Lördag 26 januari

BONUSKVÄLL!

22:00-02:30, IVY Nightclub

För er som känner att ni har mer att hämta av introduktionen erbjuds nu en extra kväll på IVY Nightclub här i Borås där du med ditt introduktionsband bjuds på fritt inträde! Tagga till för en sista partykväll innan allvaret och föreläsningarna rullar vidare.