Schema

Introduktionen är en chans för dig att på bästa möjliga sätt lära känna dina klasskamrater, andra studenter, högskolan och dess campus, samt staden. Genom tävlingar, sittningar, lekar och fester kommer du få se allt som ett studentliv i Borås har att erbjuda och alla nya studenter är välkomna. För att delta på introduktionen så får du ett armband av dina faddrar din första dag, armbandet fungerar som biljett till introduktionen. På vissa aktiviteter är det även 18års gräns, speciellt då vi besöker pubbar och liknande i Borås. Så glöm inte ditt ID hemma!

Håll utkik i schemat efter eventuella förändringar och tillägg! Om du undrar något så hör av dig till dina faddrar.

Vecka 1


Måndag 3 september

Välkomnande i KUBEN och Första terminsdagen

Välkommen till Högskolan och din första dag på studentlivet. Under dagen så kommer du träffa dina faddrar, gå på presentationer, repvandring runt campus och få mycket matnyttig information inför dina studier. Se ditt programs schema i Kronox för vart du ska vara och när. KUBEN är en aula som ligger i anslutning till Navet och Textile fashion center.

Fest på IVY-nattklubb

21:00 – 01:00, IVY

Efter en lång första dag med många nya intryck avslutar vi kvällen på IVY nattklubb! Släpp loss tillsammans med andra nya studenter under en fantastisk kväll på en av Borås nattklubbar! Ditt introduktionsarmband gäller som biljett tillsammans med ditt leg, då det är 18-årsgräns.

Tisdag 4 september

Sektionsdag

Novitas samlas 16:30 vid den late studenten

Humanitas samlas 16:30 vid trappan utan Textile Fashion Center

Scientias samlas 16:10 vid den late studenten

Det har blivit dags för att träffa din sektion! Under eftermiddagen anordnar studentkårens tre olika sektioner Novitas, Humanitas och Scientias aktiviteter för sina sektionsmedlemmar. Så häng med din sektion ut på äventyr! Ha på dig oömma kläder då rörelse kommer ske. Om du är osäker på vilken sektion ditt program tillhör är det bara att fråga dina faddrar! Du kan läsa mer om varje sektion på vår sektionssida

Grillning i Annelundsparken

20:00, Annelundsparken

Efter en eftermiddag full av sektionsaktiviteter möts alla NYSar och faddrar upp för grillning och häng Annelundsparken! Här får ni chansen att träffa de andra sektionerna och visa att din sektion allt kan sjunga högst!

Onsdag 5 september

Så funkar det: Tentamen

12.10-12.50, Sparbankssalen (M2)

Är du osäker på hur en tentamen går till? Vad är det för förberedelser som ska göras, hur går det till på plats och vad händer efteråt? Alla dessa frågor och en hel del till kommer du att få svar på! Studentkåren erbjuder alla nya studenter att komma och lyssna på när vi förklarar hur det går till före, under och efter en tenta. Det går utmärkt att äta under föreläsningen. Tiderna är även anpassade för att du som student ska hinna ordna din mat innan föreläsningen och sen hinna vidare till eftermiddagens föreläsningar. Det kommer erbjudas matigare fika och kaffe på plats!

Bumperballturnering

16:15 – 21:00, Samling vid den late studenten

Föreningen SVINA anordnar bumperballturnering! Dra ihop ett lag och anmäl er på plats! Vi samlas vid den late studenten för gemensam gång till spelplanerna!

Kuligheter, Kubb och Kakor med Klubb Kleminng

16:30, Stadsparken

Klubb Klemming bjuder in till ett ”K”-igt häng i stadsparken. Ta chansen och mellanlanda med ett gött umgänge innan introduktionen ökar farten igen! Det kommer finnas kakor kubb och annat kuligt som våra Klemmingar kokar ihop. Vi ses där!

Torsdag 6 september

Så funkar det: Tentamen

12.10-12.50, Sparbankssalen (M2)

Är du osäker på hur en tentamen går till? Vad är det för förberedelser som ska göras, hur går det till på plats och vad händer efteråt? Alla dessa frågor och en hel del till kommer du att få svar på! Studentkåren erbjuder alla nya studenter att komma och lyssna på när vi förklarar hur det går till före, under och efter en tenta. Det går utmärkt att äta under föreläsningen. Tiderna är även anpassade för att du som student ska hinna ordna din mat innan föreläsningen och sen hinna vidare till eftermiddagens föreläsningar. Det kommer erbjudas matigare fika och kaffe på plats!

Food rescue smooties

11:30 – 13:00, Vardagsrummet

Föreningen Hållbar student välkomnar alla nya studenter in i vardagsrummet för en skön lunch-smoothie. Smoothien görs av s.k. “food-rescue” produkter och syftar till att belysa hållbar mat. Så möt våra absolut hållbaraste studenter, och få en good smothie samtidigt!

Pub-crawl

16:15 – 22:00, Samling vid den late studenten

Denna eftermiddag drar vi ihop till vår efterlängtade barrunda! Är du kanske ny i stan, och vill hitta favoritbaren för framtida afterschools? Eller är du inbiten Boråsare, som vill testa de där barerna du liksom aldrig varit på? Varje stopp kommer att vara i ungefär 45 minuter. Självklart finns det alkoholfria alternativ under hela kvällen! Glöm inte att ta med din legitimation då det är 18års gräns och introduktionsarmband!

Klubb på XoY

22:00 – 02:00, XoY

Kvällen avslutas på XoYs självklara torsdagskoncept, Klubb Pank! Klubb Pank innebär gratis inträde för studenter fram tills 00:00, Introduktionsarmband och faddertröjor fungerar som student-ID under introduktionen, och 50% i baren fram tills 00:00. Ett givet torsdagsavslut för Borås studentliv och som avslutning på barrundan!

Fredag 7 september

Båtbygge

16:15, samling vid den late studenten

Det årliga båtracet är ofta en av introduktionens höjdpunkter! Tillsammans med andra nya studenter från din sektion bygger ni en båt som ska vara snabbast i vattnen och först över mållinjen för att vinna. För de som pimpat sin båt bäst finns även ett pris. Vid ankomst till Sandwalls plats kommer dina faddrar att informera om hur bygget och racet kommer att gå till. Därefter drar bygget igång 17.00 i Stadsparken och ni har två timmar på er att bygga er båt.

Sektionen ska ta med eget material för att bygga båten, så börja spara saker och leta efter bra material tidigt! Även ett tips att ta med sig riktiga verktyg, det kommer finnas lite enkla saker att låna.

Båtrace

19:00, Viskan

Två modiga studenter kommer representera sin sektion och “segla” sin bår över mållinjen i Viskan. Vilka dessa ska vara bestämmer ni i sektionen själva. För de som känner sig manade att vara kapten över sektionens båt ta med oömma kläder och skor som du kan bada i. Flytvästar står studentkåren för. Se till att vara på plats och stötta din sektion med kreativa hejaramsor!

Studentpub

20:00, The Kårner

Efter att segrarna i båtracet har utsetts öppnar vi upp för den första studentpuben på The Kårner. Kom ihåg din legitimation för att komma in! I baren erbjuds ett blandat sortiment av både alkoholhaltiga och alkoholfria drycker. Häng med och fira segern, eller sörj förlusten.

Lördag 8 september

Brännbollsturnering på Almenäs

18:00, Almenäs

Väl framme i Almenäs har det blivit dags för introduktionens traditionella brännbollsturnering! För att du lättare ska kunna springa ett frivarv rekommenderar vi att du bär oömma kläder och ombyte. Blir du hungrig under spelets gång finns matförsäljning på plats, så glöm inte ta med dig kontanter.

Söndag 9 september

IKEA-resa

09:30, samling vid den late studenten

Har du flyttat till Borås och inte hunnit införskaffa dig allt du behöver ännu? Oroa dig inte, denna dag erbjuds du en möjlighet att åka till IKEA i Kållered för att handla det du behöver. Bussen till IKEA går 10:00 och bussen tillbaka till Borås kommer att avgå 16.00. Anmälan behövs och kommer upp senare. Det finns ett begränsat antal med platser så se till att anmäla dig i god tid. Anmälan öppnar den 4e september 15:00.

Anmäl dig här

Vecka 2


Måndag 10 september

Lekdag med Sexmästeriet i Borås

16:15, samling vid den late studenten

Är du redo för en lekdag du sent ska glömma? Häng med Sexmästeriet i Borås till Ramnaparken för en eftermiddag full av roliga lekar. Dra ihop ett lag och utmana och utmana de andra studenterna. För att just ditt lag ska kunna dominera rekommenderar vi att du bär oömma kläder. Laganmälan sker på plats!

Fika crawl med ESN Borås

16:30, samling vid den late studenten

För den sötsugne anordnar föreningen ESN Borås en fika crawl! Vill du hitta ditt nya favoritfik eller kanske bara se dig om i Borås? Häng med ESN på safari bland Borås alla fik.

Beerpong-turnering

20:00, The Kårner

Borås Ingenjörers Studentförening samlar studentlivet kring sig för en av dess ädlaste sporter, Beerpong! Hitta en partner, anmäl er, och visa att ni allt är de bästa på att kasta bollar i glas. Det finns ett begränsat antal platser till turneringen så se till att vara där i tid så du får en plats!

Tisdag 11 september

How it works: Examination

12:10 – 12:50, Sparbankssalen(M2)

Are you not sure how the examination works? Which preparations that needs to be done, how it works when you are there, and what happens afterwards? You will get the answer to all of these questions, and more. The student union invites all of the new international students to listen when we explain how it works before, during and after an examination. You can bring your own lunch! There will be some fika, sandwiches and coffee during this event.

Second hand-tour

14:30, samling vid den late studenten

Är du ute efter lite mer unik inredning, eller bara en med hållbar inredning? Föreningen Hållbar student anordnar en Second hand tour för alla shoppingsugna nya studenter!

Color run med 7k-skriven

16:15, samling vid the late studenten

Vill du vara med på en aktivitet som innebär både träning och en anledning till ett dopp i Kypesjön efteråt? 7k-skriven anordnar årets mest färgglada lopp, Color Run! Där kommer de se till att du garanterat blir ordentligt färgglad medan du tar dig runt banan. Loppet är 4.8 km och kommer hållas på Kypegården, som är ett av Borås friluftsområden. Anmälan sker på plats.

Grillkväll och såpafotboll

18:30, Kypesjön

För att runda av dagen så ställer SVINA och ESN upp med grillhäng och aktiviteter vid Kypesjön. 7k-skriven kommer ordna med såpafotboll för dig som vill såpa upp dig på ett spektakulärt sätt. Ta med dig badkläder, ombyten, och något att grilla så startar vi vecka 2 tillsammans på bästa sätt.

Onsdag 12 september

Träffa Studentcentrum

11:00 – 13:00, Textile Fashion Center plan 4

Är du ny på högskolan och undrar hur allting fungerar? Har du frågor om vem som kan hjälpa dig? Vad är egentligen en tenta? Vad är en funktionsvariation? Gäller det mig? Vilket stöd kan man få? Har du andra funderingar? Kom förbi och fråga oss! Studentcentrum ger stöd, vägledning, handledning och service till alla studenter på högskolan.

Spelkväll på The Kårner

16:30, The Kårner

Spelföreningen och Looking for Brew annordnar en spelkväll på The Kårner. Spelföreningen för det den gör bäst och plockar fram sitt stora utbud brädspel för dig att prova på! Looking for Brew ordnar upp turneringar i Supersmash Bros: Melee och i Worms, och även en del frispel i andra digitala spel, bland annat guitar hero. Baren kommer vara öppen under hela kvällen, så ta med ditt ID! En perfekt kväll att umgås med nya vänner.

Midsommar i September

16:30, Almenäs

Föreningen Otyg annordnar ett traditionsenligt midsommar firande i september, ute på Almenäs! Passa på att trä blommor i håret, leka lekar och sjunga sånger en sista gång innan sommaren är slut!

Torsdag 13 september

Föreningsmässa

11:30 – 13:00, Vardagsrummet

Har du inte hunnit träffa alla föreningar än? I så fall är detta din chans! På föreningsmässan kan du träffa alla våra föreningar och sektioner och se vad studentlivet i Borås har att erbjuda efter introduktionen. Mingla lite, ta en kaffe och hitta något som passar dig!

Sittningar

En sittning är en middag med sång, uppträdanden och allmäna festligheter i stor studentanda. Eventföreningarna vid campus arrangerar dessa under kvällen. Du hittar information om sittningarna runt om på campus på affishcer, eller i sittningens FB-event. Fråga dina faddrar om du undrar något, eller fråga föreningen som arrangerar sittningen direkt!

En lista på sittningar och deras FB event kommer publiceras vid ett senare tillfälle

Klubb Pank på XoY

22:00 – 02:00, XoY

Efter en fantastisk sittning med god mat och härliga uppträdanden, öppnar XoY upp för alla nya studenter och faddrar med sitt klassiska koncept, klubb pank! Det är fritt inträde med ditt introduktionsarmband eller annat student-leg och 50% i baren fram tills 00:00! Kom ihåg att ta med din legitimation, då det är 18-årsgräns.

Fredag 14 september

Träffa Studentcentrum

11:00 – 13:00, Balders entré

Är du ny på högskolan och undrar hur allting fungerar? Har du frågor om vem som kan hjälpa dig? Vad är egentligen en tenta? Vad är en funktionsvariation? Gäller det mig? Vilket stöd kan man få? Har du andra funderingar? Kom förbi och fråga oss! Studentcentrum ger stöd, vägledning, handledning och service till alla studenter på högskolan.

Avslutning

22:00 – 23:30, IVY

Introduktionen lider mot sitt slut och det firar vi med avslutningsfest på samma ställe som vi började, på IVY-nattklubb! Med ditt introduktionsarmband kommer du in gratis. Under kvällen så kommer vi utse årets fadder, årets vinnare av sektionstävlingen, och avsluta introduktionen på ett sedvanligt spektakulärt sätt! Kom i tid så du inte missar sista och största kvällen på Introduktionen! Efter 23:30 när vi har avslutat så släpps allmänheten in.