Höstintroduktionen 2017

Introduktionen är en chans för dig att på bästa möjliga sätt lära känna dina klasskamrater, andra studenter, högskolan och dess campus, samt staden. Genom tävlingar, sittningar, lekar och fester kommer du få se allt som ett studentliv i Borås har att erbjuda och alla nya studenter är välkomna. För att delta på introduktionen så får du ett armband av dina faddrar din första dag, armbandet fungerar som biljett till introduktionen.

Under introduktionen möter du dina faddrar, dessa bär en gul, röd eller blå T-shirt beroende på vilken sektion faddern tillhör. Faddern är en nuvarande student på högskolan som har tagit på sig ansvaret att introducera dig till allt nytt och hjälpa dig komma tillrätta.

Under introduktionen pågår en tävling mellan sektionerna som går ut på att samla poäng genom att utföra olika uppdrag på 100-listan. De som bedömer uppdragen och delar ut poäng kallas PG (poänggeneraler) och har en orange tröja på sig. Hjälp din sektion ta hem vandrarpokalen och visa att det är ni som dominerar!

Introduktionsvecka 1

Måndag 28 augusti

Välkomnande 09.00 av nya studenter till innergården vid Textile Fashion Center - Alla nya studenter samlas på innergården bakom Textile Fashion Center

Introduktionen och terminen börjar! Det kommer finnas faddrar på högskolans campusområde, på stora torget och på resecentrum som hjälper dig att hitta rätt. Dagen kommer att bestå av presentationer, repvandring, uthämtning av passerkort och andra aktiviteter för att förbereda dig inför din kommande studietid och lära känna högskolan. Räkna med att dagen håller på fram till ca 16.30.

Det är en lång dag och det är viktigt att få i sig mat under dagen för att orka med. Vid lunchtid kommer därför faddrar att vara med och visa upp vilka restauranger och andra matställen som Borås har att erbjuda. Ta en titt i din introduktionspåse, som du får när du kommer till samlingen på Textile Fashion Center, där finns olika erbjudanden som gäller under hela introduktionen på några av stadens restauranger. På utvalda ställen på högskolan finns även möjlighet att värma medhavd matlåda. Be dina faddrar visa dig vart du ska gå!

Megagrillning på Ramnaparken. Klockan 16.30 samlas vi vid ”Den late studenten” för gemensam gång.

Efter en lång dag med många intryck gör vi oss redo för en avslappnande grillning i en av Borås stora parker, Ramnaparken. Faddrarna tar med dig för att köpa någonting att grilla. Grillningen är ett härligt sätt för dig att slå dig ner och slappna av med dina nyfunna vänner, och lära känna både dem och dina faddrar. Det kommer även finnas olika slags spel att spela.

Tisdag 29 augusti

Sektionshäng, 10-kamp med sektionerna – Klockan 16.15 samlas vi vid ”Den late studenten” för gemensam gång.

Tillhör ditt program sektionen Novitas, Humanitas eller Scientias? För att du ska få möjlighet att lära känna dina medstudenter bättre, men också sektionerna, är du välkommen på sektionsmingel med lekar och härligt häng vid Annelund! Sektionerna bjuder på tilltugg och det finns möjlighet att köpa mat på vägen dit om du är hungrig! Mer information kring vad din sektion kommer att hitta på för roligheter får du när vi samlas vid ”Den Late Studenten”.

Temafest: sektionsfärg – The Kårner öppnar dörrarna klockan 20:00

Nu har du träffat de olika sektioner, och vet vilken sektion du tillhör. Möt dem på The Kårner ikväll för att se hur festliga de är! Kvällens tema är; Din sektionsfärg. Så rota i din garderob och dra fram något rött, gult eller blått beroende på vilken sektion du tillhör. Se till att visa de andra sektionerna hur det ska gå till på dansgolvet! Detta kommer bli en oförglömlig och färgrik kväll! Glöm inte ta med din legitimation, då det är 18 år. Du kommer in gratis med ditt introduktionsarmband, och det finns som vanligt prisvärda alternativ i baren!

Onsdag 30 augusti

Skattjakt – Klockan 16.30 samlas vi vid ”Den late studenten”

Dagens aktivitet stavas skattjakt! Vid ”Den late studenten” får du och din faddergrupp en ledtråd som leder dig till en plats i Borås. Där utför ni ett uppdrag för att sedan få en ledtråd till nästa plats.

Torsdag 31 augusti

Pub crawl – Klockan 16.15 samlas vi vid ”Den late studenten”

Denna eftermiddag drar vi ihop till vår efterlängtade barrunda! Är du kanske ny i stan, och vill hitta favoritbaren för framtida afterschools? Eller är du inbiten Boråsare, som vill testa de där barerna du liksom aldrig varit på? Varje stopp kommer att vara i ungefär 45 minuter. Kvällen avslutas på en av Borås stora nattklubbar. Självklart finns även alkoholfria alternativ! Glöm inte att ta med din legitimation, då det är 18 år som gäller!

Fredag 1 september

Brännbollsturnering i Almenäs – Klockan 17.00 samlas vi på Almenäs

Som avslut på din första skolvecka hålls den traditionsenliga brännbollsturneringen ute på Almenäs! Introduktionen kommer även ta med sig grill där du har möjlighet att ta med dig mat och äta. Det kommer även finnas andra lekar att roa sig med, en dag för alla helt enkelt! För att ta dig till Almenäs så tar du Buss 1 mot Sjöbo från antingen Södra Torget, eller Simonsland. Du hoppar av på sluthållplatsen Skogsfrugatan. Tveka inte att fråga en fadder om hjälp!

Karta från Hållplatsen Skogsfrugatan till Almenäs

Studentpub på The Kårner - Klockan 20.00

Kårner har sin första studentpub. 18årsgärns gäller. I baren erbjuds ett blandat sortiment av både alkoholhaltiga och alkoholfria drycker. För information hitta TheKårner på Facebook!

Lördag 2 september

Lekdag med föreningarna – Klockan 13.00 samlas vi vid ”Den late studenten”

Lekdagen vid Ramnaparken är ett tillfälle för dig som ny student att på ett roligt sett se vad de olika campusföreningarna har att erbjuda. De olika föreningarna kommer att se till att den här dagen blir en dag ni sent kommer glömma! Kanske kommer du till och med gå med i en förening, och få vänner för livet?

Söndag 3 september

Brunch på The Kårner (anmälan krävs) – 10.00 börjas serveringen av brunchen

Ladda upp för en dag på IKEA med en god och härlig brunch! Studenter är väl alltid sugen på en stor och god frukost? Det kommer att finnas bröd och pålägg av olika slag, men även ägg & bacon, pannkakor och massa annat gott! Brunchen serveras till 14:00. Du kan boka din plats via https://medlem.studentkareniboras.se/event/, brunchen kostar 20kr och betalningen sker i förskott i studentkårens reception.

Anmälan stänger den 1 september kl 23.59

IKEA (anmälan krävs) – Klockan 11.00 samlas vi vid ”Den late studenten” och klockan 11.15 avgår bussen

Har du flyttat till Borås och inte hunnit införskaffa dig allt du behöver ännu? Oroa dig inte, denna dag erbjuds du en möjlighet att åka till IKEA i Kållered för att handla det du behöver. Bussen tillbaka till Borås kommer att avgå 16.00. För att anmäla dig går du till https://medlem.studentkareniboras.se/event/. Det finns ett begränsat antal med platser så se till att anmäla dig i god tid.

Filmkväll – Start klockan 19.00 i Textile Fashion Center, Vestindien C

Efter en lång dag på IKEA passar det bra att mysa ner sig till en skön film med dina nya vänner! Om du tar med dig eget snacks, tänk på nötallergiker. Kom ihåg att du endast kommer in på filmen med ditt introduktionsarmband.

Introduktionsvecka 2

Måndag 4 september

Så funkar det: Tentamen – 12.15-12.50 i Sparbankssalen(M2)

Är du osäker på hur en tenta går till? Vad är det för förberedelser som ska göras, hur går det till på plats och vad händer efteråt? Alla dessa frågor och en hel del till kommer du att få svar på! Studentkåren erbjuder alla nya studenter att komma och lyssna på när vi förklarar hur det går till före, under och efter en tentamen. Det går utmärkt att äta under föreläsningen.

Båtbygge – Klockan 16:15 samlas vi vid ”Den late studenten”

Det årliga båtracet är ofta en av introduktionens höjdpunkter! Tillsammans med andra nya studenter från din sektion bygger ni en båt som ska vara snabbast i vattnen och först över mållinjen för att vinna. För de som pimpat sin båt bäst finns även ett pris. Eget material till båtarna medtages av er själva, fråga gärna dina faddrar om tips och idéer om vilket material som kan vara användbart. Vid ankomst till Sandwalls plats kommer dina faddrar att informera om hur bygget och racet kommer att gå till. Därefter drar bygget igång 17.00 i Stadsparken och ni har två timmar på er att bygga er båt.

Båtrace – 19.00 går racet av stapeln i Viskan

Två modiga studenter kommer representera sin sektion och finnas på plats på sin båt för att ta sig först över mållinjen. Vilka dessa ska vara bestämmer ni i sektionen själva. För de som känner sig manade att vara kapten över sektionens båt ta med oömma kläder och skor som du kan bada i. Flytvästar står studentkåren för. Efter ett antal ”heat” kommer vi tillslut ha en vinnande sektion! Se till att vara på plats och stötta din sektion med kreativa hejaramsor! Blir det Novitas, Humanitas eller Scientias som vinner i år?

Studentpub på The Kårner – 20.00 öppnar The Kårner portarna

Efter att segrarna i båtracet har utsetts öppnar vi upp för den första studentpuben på The Kårner. Kom ihåg ditt introduktionsarmband samt legitimation för att komma in! I baren erbjuds ett blandat sortiment av både alkoholhaltiga och alkoholfria drycker.

Tisdag 5 september

Bumperballturnering – Klockan 17.00 samlas vi på Kransmossens IP

Äntligen är dagen med stort D här! Under den här aktiviteten vi att spela fotboll i en bumperball! Laganmälan sker på plats. Aktiviteten kommer att äga rum på Kransmossens IP. För att ta dig dit så tar du Buss 2 från Södra torget mot trandared där du går av på hållplatsen Östergårdsplan. Ta hjälp av dina faddrar för att hitta rätt och ta dig dit.

Karta från Östergårdsplan hållplatsen till Kransmossens IP.

Onsdag 6 september

Mingel inför sittningarna – Klockan 18.00 samlas vi vid ”Den late studenten”

Minglet är en fantastisk start på kvällens sittningar. Det kommer att bjudas på dryck till alla de med biljett till någon utav sittningarna och skön musik från högtalarna kommer att höja stämningen.

Sittningar (kräver biljett) - 19.00 startar sittningen

En sittning är en middag med mycket sång, allmänna uppträdanden och andra festliga händelser. Eventföreningarna vid campus anordnar fyra olika sittningar med varsitt teman. Två av sittningarna kommer hållas på engelska. Mer information om de olika sittningarna hittar du på affischer runt om på campus eller i de olika sittningarnas event på facebook. För att delta på en av sittningarna behöver du köpa biljett, mer information om hur, får du av dina faddrar. Med ditt introduktionsband och legitimation kommer du in! Aktiviteten arrangeras i samarbete med föreningarna Otyg, FästING, SVINA och 7k-skriven.

Sittningsefterfest på XoY – 22.00 - 02.00

Efter en fantastisk sittning med god mat och härliga uppträdanden, öppnar XoY upp för alla nya studenter och faddrar. Fram till midnatt är det halva priset i baren och fritt inträde med ditt introduktionsarmband! Kom ihåg att ta med din legitimation, då det är 18-årsgräns.

Torsdag 7 september

Den här dagen tar introduktionen paus för att vara med och fira att Högskolan i Borås fyller 40 år.
Mer info och schema för dagen hittar du här: http://www.hb.se/jubileumsdag

Fredag 8 september

Förfest på The Kårner – Klockan 20.00 öppnar The Kårner

Om du är sugen på förfest innan avslutningsfesten på Grand, är du välkommen till The Kårner som håller öppet.

AVSLUTNINGSFEST PÅ GRAND! – Klockan 22.00 öppnar portarna till introduktionens sista hejdundrande på Grand

För att avsluta de här två introduktionsveckorna har vi en riktigt stor avslutningsfest på Grand. Med ditt introduktionsarmband kommer du in gratis, önskar du hänga in något i garderoben är även det gratis. Under introduktionens två veckor pågår en poängjakt mellan studentkårens tre sektioner och den vinnande sektionen presenteras här av PG (poänggeneralerna). Vem får ta över vandringspokalen i år? Vinnarna presenteras vid midnatt men festen fortsätter till 02.30. Missa inte introduktionens sista och avslutande fest. Det kommer bli en minnesvärd kväll med otroligt bra stämning.