Viktiga nyheter om Covid19-vaccinationen

Är du en ny student från Sverige som flyttar till Borås för att börja studera och är orolig för hur du kan få den andra eller även den första injektionen med Covid19-vaccinet? 

Då har vi goda nyheter för dig. Borås Tidning meddelade fredag 23/7/2021 att det ska finnas möjligheter att boka tid för den andra injektionen i Borås även om du fick den första i en annan region. 

För att detta ska går skriver tidningen: att du först behöver avboka den tid du fick i samband med dos 1 och sedan boka en ny tid på Arenamottagning i Borås.  

Även om tiden för dos två ges vid det första vaccintillfället och giltiga anledningar till av- eller ombokning är få säger Vardcentralen i Borås att man kan höra av sig när man önskar att få boka om sin tid. 

“Det viktigaste man kan göra för att motverka smittspridningen är att ta vaccin, så vi löser det. Vi kommer heller inte neka någon att ta sin dos ett här om man studerar någon annan stans.” säger vaccinsamordnare på Arenamottagningen i Borås i en intervju på fredagen 23/07/2021.  

Vector illustrations of the Covid Vaccine Bottle together with a syringe on a yellow background