Novitas

Novitas är studentkårens röda sektion. Här hittar du ingenjörer, ekonomer och textilstudenter, du hittar sektionsstyrelsen i sektionsrummet på våning 4 i Textile Fashion Center. Hör av dig till info@sib.hb.se om du vill veta mer.

Engagera dig!

Är du intresserad av utbildningsfrågor, studentliv eller branschträffar och näringsliv borde du söka till styrelsen! Både ledamotsposter och ordförandeposten ska väljas. Vi söker också dig som vill sitta i fullmäktige för sektionens räkning och besluta kring studentkårens strategiska styrning, arbeta med budgetfrågor, studentkårens stadga, verksamhetsplaner med mera. Nomineringsperioden är mellan den 1 och 14 april och du kan antingen kandidera själv eller nominera en person som du tycker är lämplig via epostadressen: info@sib.hb.se

Ordförande

Som ordförande är du ansvarig för sektionen, dess ekomoni och verksamhet. Du leder styrelsemöten och följer upp de beslut som tas. Du har även ett nära sammarbete med studentkårens ordförande och högskolan.

Ledamot

Som ledamot i styrelsen kan du arbetar du med frågor rörande utbildning, studentliv och arbetmarknad. Brinner du för utbildningkvalitet? Älskar du att arrangera evenemang och fester? Eller tycker du att samverkan med arbetsmarknad och branschträffar är en viktig fråga? Då är detta uppdraget för dig!

Fullmäktigeledamot

Fullmäktige är studentkårens högt beslutande organ och  beslutar om studentkårens strategiska styrning. Detta innefattar beslut kring stadgeförändringar, verksamhetsplaner, budgetar och beslut kring policys. Fullmäktige väljer även och val av studentrepresentanter och val av studentkårens presidium. Fullmäktige är också det organ som formerar och beslutar kring studentkårens åsikter, värdegrunder med mera.

Ordförande: Vakant
Email: novitas@studentkareniboras.se